En aquesta recepta, com en la dels caragolets dolços, no hi he especificat les quantitats dels ingredients de damunt de la massa. A les fotos poden quedar bastant clares les mesures. Als Tips hi escric versions alternatives.
Ingredients per la massa: 200 g. de farina d'espelta (o qualsevol) 120 g d'aigua 1 cullerada sopera de mantega 3 cullerades soperes d'agave / o unes gotes de stevia amb tres cullerades d'aigua 1 cullerada petita de bicarbonat Ingredients del interior: Un grapat de: pinyons, orellanes, prunes seques, maduixes hidrofilitzades, trossets de xocolata negra. Per pinzellar i donar color: O bé utilitzes 1 rovell d'ou i 1 cullerada petita d'agave, o bé només les pinzelles amb d'agave. Procediment: Precalenta el forn a 180 graus. 1. Uneix tots els ingredients per la massa, barreja'ls en un bol i amassa amb les mans fins que quedi una bola compacte. (Si tens panificadora posa-ho al programa "massa per a pasta". 2. Amb un corró, aplana la massa i fes la forma d'un rectangle 3. Escampa-hi els fruits secs i la resta d'ingredients per sobre. 4. Caragola un costat, i ves fent un canut. I atura't a la meitat. 5. Fes el mateix per l'altre costat (mira les fotos de dalt) 6. Ves tallant el canut amb talls petits, de la mida de les futures palmeres. Fes-ho amb un ganivet sense serra. 7. Posa-les totes en una safata de forn, a sobre de paper de forn. I pinzella-les amb l'ou o amb l'agave 8. Al forn, a 180 graus durant 10 minuts. 9. Passats els 10 minuts, les gires, les pinzelles de l'altre cara i 10 minuts més.
Tips per les mini palmeretes:
– Si no tens cap intolerància, fes aquestes palmeres amb la massa de pasta de full (hojaldre) que venen als supermercats. Aquesta massa s’inflarà una mica quan es fornegi i les palmeres es veuran molt més boniques. A part de que t’estalviaràs molta feina.
– Els ingredients de dintre no cal que siguin fruits secs, també pots posar-hi talls de fruites com ara poma, plàtan, préssec… Jo no acostumo a fer mai una recepta dues vegades igual.
per casualitat he vingut a parar al teu blog i el trobo molt interessant!!!!!!! (tinc intolerància a la lactosa……………………………………..) vaig a mirar més receptes teves per aquí……………………………………. petons!!!!
Hola MartetaG! Que bé que t’agradi! :)