Tinc la intenció que aquesta sigui la primera de les receptes dolces publicades per al Nadal. No és de les postres més fàcils que he postejat, requereix d’una mica d’habilitat per les manualitats. Però dubto molt que algú acabi naufragant a l’intent.
La recepta l’he trobat a la revista “Cocina Vegetariana”, revista a la que estic subscrita per correu des de fa un any i és una sorpresa cada vegada que me la trobo a la bústia esperant-me.
Caragolets dolços de fruits secs (per unes 20 galetes): 50 grams de farina (qualsevol és adequada per aquesta recepta: quinoa, blata sarraí, amaranto...) 25 ml. d'aigua un grapat de nous un grapat d'avellanes un grapat de prunes seques un grapat d'orellanes (un grapat del que volgueu: dàtils, llavors de sèsam...) sirop d'agave mantega de soja Procediment: 1. En un bol, barreja la farina i l'aigua fins que quedi una massa compacta 2. Amb un corró, aplana la massa i deixa-la fina 3. Amb un pinzell de cuina, pinzella la superfície de la massa amb la mantega (prèviament escalfada al microones fins a deixar-la líquida) 4. Trosseja les nous, avellanes, prunes seques i orellanes amb un ganivet. Ho barreges tot i ho escampes sobre de la massa. 5. Enrotlles la massa començant des d'una punta. Ha de quedar com un canut. 6. Déixa el canut enrotllat a la nevera durant 20 minuts 7. Talla a llesques el canut, posa-les a la plàtara del forn i amb el pinzell les untes de sirop per la cara de dalt. 8. Al forn 10 minuts a 180 graus. 9. Passats els 10 minuts, giresles galetes, les tornes a pinzellar de sirop ara per l'altra cara i ho tornes a posar al forn 10 minuts més.
Aquesta recepta necesita d’alguns Tips bàsics per aconseguir-ho a la primera.
– Sento fer aquesta afirmació, però si fas la massa amb farina integral, no queden tant cruixents.
– No trossegis els fruits secs amb una picadora perquè et quedaràn excessivament mòlts.
– És possible que quan tallis a rodantxes el canut, marxi una mica del farcit de l’interior. No passa res, després quan hi pinzellis el sirop d’agave farà de “pegamento” .
– La textura d’aquests caragolets no s’estova un cop freds.
Quin aspecte tan bo, els provaré, gràcies,
Assumpció
Veig que has tornat al blog! Això té una pinta boníssima ;)
La probarem pel dinar de primers d’any.
Es pot fer amb farina d’espelta?
Es pot substituir el.xarop d’agave per concentrat de poma?
Gràcies per aquestes receptes tan.saludables!
Hola Marcel! per descomptat que es pot fer amb farina d’espelta.
I el sirop d’agave també es pot substituir per sirpo de poma.
Hola!
només dir-te que acabo de descobrir el teu blog i dir-te que ha estat un gran alivi veure que puc menjar coses que realment fan gana!
Tinc problemes de càndides vaginals desde fa uns 4-5 anys i ara me n’he adonat que necessito canviar la meva forma de menjar, sinó no trobaré la solució!
M’agradaria saber si tu has acabat completament amb el problema desde que controles el que menges. Només vull saber si hi ha esperança! :)
Felicitats per el blog i posar-nos ho molt més fàcil!
Hola Esther! jo ja no tinc candidiasis des de fa un parell d’anys més o menys! Ara estic acabant el tractament per revitalitzar l’intestí. I m’estic prenent enzimes digestives i uns sobrets per ajudar al budell a agafar impermeabilitat. Però això ja no em priva de menjar “normal” (he canviat el meu estil de vida i tot ho compro integral: pasta, pa, sucre… i ja no he tornat a comprar llet de vaca, tot i així si vaig a una cafeteria i demano un cafè amb llet, me’l puc beure perfectament). O sigui que tranquil·la, que si t’ho proposes tornaràs a tenir molta salut! :)
wow! També vull fer esta recepta,se m´acumulen….Què bons deuen de estar…
Hola,
Som de l’equip d’etselquemenges.cat volem contactar amb tu per una entrevista. Si t’interessa escriu-nos un correu a: claraipau@etselquemenges.cat.
Gràcies.
Hola,
Estem creant una botiga de venda on-line especialitzada en fruits secs i deshidratats, i algun altre producte concret d’alimentació com és el xocolata.
Ens agradaria poder incloure algunes receptes de cuina relacionades bàsicament amb els productes que vendrem i m’agradaria saber si ens autoritzaries a incloure’n alguna de les que tens al teu blog que tenen una pinta boníssima!. Si la resposta és afirmativa, et donem les gràcies per endavant.
Moltes gràcies
Montse