Caragolets dolços de fruits secs: dolços nadalencs *1

Tinc la intenció que aquesta sigui la primera de les receptes dolces publicades per al Nadal. No és de les postres més fàcils que he postejat, requereix d’una mica d’habilitat per les manualitats. Però dubto molt que algú acabi naufragant a l’intent.

La recepta l’he trobat a la revista “Cocina Vegetariana”, revista a la que estic subscrita per correu des de fa un any i és una sorpresa cada vegada que me la trobo a la bústia esperant-me.

 

Caragolets dolços de fruits secs (per unes 20 galetes):
50 grams de farina (qualsevol és adequada per aquesta recepta: 
quinoa, blata sarraí, amaranto...)
25 ml. d'aigua
un grapat de nous
un grapat d'avellanes
un grapat de prunes seques
un grapat d'orellanes
(un grapat del que volgueu: dàtils, llavors de sèsam...)
sirop d'agave
mantega de soja

Procediment:
1. En un bol, barreja la farina i l'aigua fins que quedi una 
massa compacta
2.  Amb un corró, aplana la massa i deixa-la fina 
3.  Amb un pinzell de cuina, pinzella la superfície de la 
massa amb la mantega (prèviament escalfada al microones fins 
a deixar-la líquida)
4. Trosseja les nous, avellanes, prunes seques i orellanes 
amb un ganivet. Ho barreges tot i ho escampes sobre de la massa.
5. Enrotlles la massa començant des d'una punta. Ha de quedar
com un canut. 
6. Déixa el canut enrotllat a la nevera durant 20 minuts
7. Talla a llesques el canut, posa-les a la plàtara del forn 
i amb el pinzell les untes de sirop per la cara de dalt.
8. Al forn 10 minuts a 180 graus.
9. Passats els 10 minuts, giresles galetes, les tornes a 
pinzellar de sirop ara per l'altra cara i ho tornes a posar 
al forn 10 minuts més.

Aquesta recepta necesita d’alguns Tips bàsics per aconseguir-ho a la primera.

– Sento fer aquesta afirmació, però si fas la massa amb farina integral, no queden tant cruixents.

– No trossegis els fruits secs amb una picadora perquè et quedaràn excessivament mòlts.

– És possible que quan tallis a rodantxes el canut, marxi una mica del farcit de l’interior. No passa res, després quan hi pinzellis el sirop d’agave farà de “pegamento” .

– La textura d’aquests caragolets no s’estova un cop freds.

Anuncis

9 thoughts on “Caragolets dolços de fruits secs: dolços nadalencs *1

  1. La probarem pel dinar de primers d’any.
    Es pot fer amb farina d’espelta?
    Es pot substituir el.xarop d’agave per concentrat de poma?
    Gràcies per aquestes receptes tan.saludables!

  2. Hola!
    només dir-te que acabo de descobrir el teu blog i dir-te que ha estat un gran alivi veure que puc menjar coses que realment fan gana!
    Tinc problemes de càndides vaginals desde fa uns 4-5 anys i ara me n’he adonat que necessito canviar la meva forma de menjar, sinó no trobaré la solució!
    M’agradaria saber si tu has acabat completament amb el problema desde que controles el que menges. Només vull saber si hi ha esperança! :)
    Felicitats per el blog i posar-nos ho molt més fàcil!

    • Hola Esther! jo ja no tinc candidiasis des de fa un parell d’anys més o menys! Ara estic acabant el tractament per revitalitzar l’intestí. I m’estic prenent enzimes digestives i uns sobrets per ajudar al budell a agafar impermeabilitat. Però això ja no em priva de menjar “normal” (he canviat el meu estil de vida i tot ho compro integral: pasta, pa, sucre… i ja no he tornat a comprar llet de vaca, tot i així si vaig a una cafeteria i demano un cafè amb llet, me’l puc beure perfectament). O sigui que tranquil·la, que si t’ho proposes tornaràs a tenir molta salut! :)

  3. Hola,

    Estem creant una botiga de venda on-line especialitzada en fruits secs i deshidratats, i algun altre producte concret d’alimentació com és el xocolata.
    Ens agradaria poder incloure algunes receptes de cuina relacionades bàsicament amb els productes que vendrem i m’agradaria saber si ens autoritzaries a incloure’n alguna de les que tens al teu blog que tenen una pinta boníssima!. Si la resposta és afirmativa, et donem les gràcies per endavant.

    Moltes gràcies
    Montse

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s