Aquest plat és una bona inversió quan l’energia està en números vermells.
– L’arròs integral proporciona una altíssima càrrega energètica, de manera que ajuda a aconseguir el plus d’energia que cal per afrontar o canviar les coses. Expel·leix toxines, és hipoalergènic i es pot utilitzar per pal·liar la diarrea i nàusees. A més és un cereal neutre: no fa aprimar ni engreixar, sinó que regula el pes.
– L’alga Kombu s’usa habitualment per acompanyar l’arròs o els llegums. Els hi dóna un bon gust. És un remineralitzant de primer ordre. La quantitat aconsellada és d’aproximadament 6 cm2 al dia. Si no utilitzes una olla a pressió, necessita un mínim d’una hora de cocció, ja que ha de quedar ben tova.
– La llavor de sèsam és la més beneficiosa de totes les llavors. És una excel·lent font d’aminoàcids, concretament del Triptòfan, un precursor de la serotonina (neurotransmissor encarregat de regular l’estat d’ànim). Però les llavors de sèsam s’han triturar, i per aquesta comesa s’utilitza el Suribachi, un morter de fang les parets del qual tenen unes rugositats que permet que quan es mol el gra, s’aixafi i s’obri sense quedar triturat per complet. Però també podem utilitzar un molinet de cafè. En qualsevol cas has de trencar el gra ja que en cas contrari l’expulsaràs sense digerir-lo.
*M’estic re-llegint el llibre del Pérez-Calvo i torno a estar fascinada amb les propietats dels aliments.
Ingredients (2 pers.) Verdures per al sofregit: albergínia, pastanaga, xampinyons, ceba, porro, pebrot verd 2 grapats d'arròs integral Alga Kombu Llavors de sèsam mòltes Procediment 1. Talla a quadradets petits les verdures 2. En una olla a pressió tira un rajolí d'oli i una mica d'aigua (unes 5 cullerades soperes), i hi tires les verdures. 3. Tanca la tapa i tingues-ho a foc mitjà uns 15 minuts. 4. Acabat aquest temps obre la tapa i ja tens el sofregit de verdures. Fàcil, eh. 5. Renta una mica l'olla a pressió i ara afegeix 4 dits d'aigua, l'alga Kombu i l'arròs. 6. Tanca la tapa i tingues-ho a foc mitjà/fort durant uns 20 minuts. Passats aquests minuts ja tens l'arròs. 7. Barreja el sofregit amb l'arròs. I en la presentació afegeix per sobre llavors de sèsam mòltes.
Tips per l’arròs integral amb saltejat de verdures i alga kombu:
-Jo ja tenia la verdura saltejada a la nevera, guardada en un tupper de vidre. Ho faig de vegades: compro molta verdura i em passo mitja tarda saltejant-la en una paella fins que acabo tenint un gran tupper com el de la foto. Tenir aquest tupper es genial: pots posar un parell de cullerades d’aquest saltejat a llenties, quinoa, amaranto, pasta… i acabes tenint un plat genial amb molt poc temps.
Que bona la verdura i quantes coses que desconeixia en un sol post….m’ha agradat molt…lo de tenir la verdura sofregida es una gran idea…petons
Hola nuria! sí, és genial la quantitat de beneficis que aporten els aliments! Per desgràcia jo tinc una memòria horrible i ho acabo oblidant tot en menys d’un mes :) I lo del tupper és fantàstic, a vegades fa peresa, però quan el tens és una alegria. :)
Me gusta mucho tu receta, con tu permiso me la llevo y la tengo pendiente.
;)
Hola!!! Acabe de descobrir el teu blog a través dels teus comentaris al meu. Moltes gràcies. Com que m’agrada molt, ara mateix me’n faig seguidor. Salutacions.
Que bé! me’n alegro Francesc! :)
Hola Elisenda! quina recepta més interessant!! fa temps que segueixo el blog i m’encanta!! Quantes cosesetes tant bones amb un plat d’arros!! sembla mentida!! Segueixo d’aprop!!
Gràcies Ainoa! és molt bonic rebre comentaris com el teu! :) En breu una recepta dolça! ;)