Quinoa dolça: l’esmorzar

La recepta que postejo és un dels meus esmorzars habituals des fa temps, tot i que ja no tinc cap intolerància. He rebut  comentaris al blog on pregunten per esmorzars que no continguin làctics, blat, ni sucres, i que a la vegada tinguin consistència per poder aguantar fins l’hora de dinar. Per mi, la quinoa dolça està al pòdium d’honor.

 

 

*A dalt, esquerra i dreta: quinoa dolça sola i quinoa dolça amb garrofa. A baix: Quinoa dolça amb cacao pur en pols

Quinoa dolça (per 1 setmana):
150g. de quinoa
3 cullerades soperes de sirop d'agave (o unes gotes de stevia)
1 got de llet d'avena
1 cullerada petita de cacao pur en pols

Procediment:
1. Posa a bullir 4 dits d'aigua en una cassola 
2. Quan bulli, tira-hi el sirop i la quinoa
3. Deixa bullir durant 20 minuts
4. Passats els minuts, la quinoa s'haurà begut tota l'aigua.
Tira-hi ara la llet d'avena.
5. Deixa-ho a foc lent 5 minuts, barreja i tanca.

Fer la recepta no té complicacions, però  hi ha alguns Tips  útils per versionar-la i poder-la conservar:

– Les quantitats que he posat per la recepta són per tota una setmana. Per conservar-la: quan la cassola s’ha refredat, posa tota la quinoa dolça en un tuper de vidre (important que sigui de vidre per la conservació). I a la nevera.

– Quan en vulguis per esmorzar: agafa’n 2 cullerades soperes i posa-les en una tassa; hi afegeixes llet d’avena per omplir la tassa i ho escalfes al microones.  Ara tens la base (1a foto de les 4 de dalt).

– Amb aquesta base, pots posar-t’hi una cullerada de postres de: cacao pur en pols, farina de garrofa, canyella mòlta…

– I per tal de fer més gustosa la base en el cas de que no hi vulguis afegir res, pots bullir la quinoa amb: una branca de canyella, una mica de pell d’una llimona (o taronja), tallar a trossets ben petits orellanes i panses perquè hi desprenguin gust…

– Aquest esmorzar és genial. No cansaré a ningú posant ara les propietats de la quinoa, el gran amic Google ho pot fer per mi. Però està clar que començant el dia amb quinoa ajudes a l’estómac a enfortir la digestió. I això no és una tonteria per les persones que tenen intoleràncies.

Anuncis

2 thoughts on “Quinoa dolça: l’esmorzar

  1. Hola,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 25000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Andreu
    Lestevesreceptes.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s