Aquest pa d’espelta, a diferència del l’altre recepta postejada, l’he fet amb llevat fresc. Als Tips explico on trobar-ne.
Ingredients: 400 ml. d'aigua 12 g. de llevat fresc 700 g. de farina d'espelta integral Procediment: 1. Preescalfa el forn a 180 graus. 2. En un bol, (o al cubell de la panificadora) hi tires l'oli, l'aigua. 3. Hi aboques la farina, desgrunes el llevat i el tires per sobre de la farina. Ara amassa. (Si tens la panificadora, simplement ja s'ha acabat la feina) 4. Si treballes sense panificadora:Quan està amassat, el guardes en un drap net durant30 minuts perquè pugi. 5. Revesteix un motlle rectangular amb paper de forn (si el tens de silicona no cal) 6. Posa la massa dins i aplana-la amb la mà plana. Això és perquè quan s'infli vagi agafant la forma més compacte. 7. Al forn, a 180 graus durant 3/4 d'hora.
Tips per fer el pa d’espelta integral:
– Guarda el pa embolicat en un drap quan estigui fet.
– El llevat fresc del que parlo només el trobo al Mercadona, el venen en porcions i té aquest aspecte.
El pa que has fet té una pinta estupenda! Com que jo no tinc panificadora els pans encara em fan una mica de respecte i me.ls guardo per quan ja tingui un nivell a la cuina més avançat, hahaha.
Molts petons :)
ara aquest llevat es troba a quasi tots els supers… només cal anar als refrigerats i si és una gran superficies pregunteu! Us animo a fer pa a mà!! aquest d’espelta t’ha quedat molt bé! Es poden afegir fruits secs o muesli i mmmm…..
Hola Anna! Tens tota la raó amb lo dels fruits secs! Fa poc una amiga va fer un pa d’espelta amb nous i estava espectacular! I pel tema del llevat fresc, jo ara n’he començat a veure als supermercats bonpreu.
Hola, he descobert avui el teu bloc. Tinc un fill amb diabetis tipus 1 des de fa 8 anys i m’interessen les receptes sense sucre. Jo compro habitualment a l’Aldi. M’agraden els seus productes i la seva filosofia. Allí també tenen llevat fresc :)
També podeu comprar el llevat fresc a les fleques. Productes de proximitat!!