Una amiga francesa em va ensenyar a fer aquest pastís. Els francesos utilitzen molta quantitat de mantega salada per les seves receptes dolces. Sembla un contrasentit però és genial.
Ingredients: 3 ous 4 cullerades soperes de sirop d'agave (o 4 cullerades d'aigua amb 16 gotes de stevia com a mínim.) 100g. de mantega de soja (jo utilitzo la de la marca Provamel) Un puntet de sal 5 cullerades soperes de farina d'espelta (en aquest coc no l'he utilitzat integral) 1 cullerada de postre de bicarbonat (en substitució de la llevadura. Si hi poses bicarbonat, no hi tiris sal a la mantega, perquè el bicarbonat és salat) 2 o 3 peres madures Procediment: 1. Bat els ous i incorpora-hi el sirop (o la stevia) 2. Fon la mantega al microones 3. Barreja la mantega amb els ous 4. Tira-hi la farina amb un colador o tamitzador i ves remenant 5. Tira-hi el bicarbonat i el puntet de sal 6. Al motlle que utilitzis, unta'l amb mantega i després polvoreja'l amb farina per tal que no s'enganxi la massa 7. Pela les peres i talla-les a talls grans. Posa-les al cul del motlle 8. Aboca a sobre la massa que has preparat. 9. Al forn 30 minuts a uns 180 graus.
Alguns Tips per aquest Pastís de pera:
– Si el vols fer amb ingredients convencionals, canvia el sirop per 4 cullerades de sucre morè, el bicarbonat per un sobret de llevadura royal i les peres naturals per un pot de peres amb almívar.
– El punt de sal de la recepta és per simular la mantega salada dels francesos (jo utilitzo la de soja i no en venen de salada).
Totes les receptes que penges em semblen sempre genials per fer-les. Aquest pastís té una pintassa…. Enhorabona per la nova entrada!
Gràcies Rosa Mari! :) és un pastís espectacular! vaig aprendre la recepta abans d’estiu i ja l’he fet en 4 ocasions :D
He provat pastissos de poma, però no de pera i em sembla que no em decepcionarà. Gràcies per la proposta! Me l’anoto!
Juli P. segur que no et decepciona!
Quina coca més bona! La pera queda encara més bé i tot que la poma amb pastissos de pa de pessic. Saps que encara no coneixia el teu blog? Ja tens una nova seguidora. També em pots venir a visitar, si vols!
Hola marina! Estic d’acord amb tu: la pera ha desbancat a la poma :)
Enhorabona Elisenda!!! Què bona mmmmm Jo volia preguntarte quina marca d’estevia compres. Jo vaig quedar molt desilusionada amb una que vaig comprar (no recordo marca), i desde llavors no em fa molta illusió usarla en receptes dolces. ¿Em podries recomanar alguna marca, tan líquida com en pols?? Mil gràcies!! IRENE
Hola Irene, a mi també em va costar molt adaptar-me al gust de la Stevia. La marca que jo compro és SteSweed, de 50ml. (líquida). És possible que no fos per la marca, sinó pel fet que la stevia té un gust molt diferent al sucre (que tant estem acostumats i el prenem com a referència) i a més deixa un regust com de regalèssia. Si no tens cap intolerància, et diria que provessis amb el sirop d’agave. Una abraçada!
Hola, veig que ja no has tornat a publicar res, quina pena m’encantaba el teu blog.