Crakers amb alvocat

crakers vegetals

Els alvocaters no son uns arbres massa fàcils de cuidar en un clima com el Mediterrani. Quan vas a comprar-ne un, et diuen que son molt sensibles al fred; que el vent intens els afecta; que els hi agrada la llum amb abundància però que a la vegada s’ha d’evitar la llum directa; que s’han de regar amb gran quantitat d’aigua però que un excés els perjudica… Al jardí en tinc un i miraculosament aquest any ha fet tres o quatre desenes d’alvocats.

albocater    la foto

He estat buscant per internet les propietats d’aquest fruit i son molt interessants. El que més m’ha sorprès és que hi ha receptes que utilitzen l’alvocat com a substitut de la mantega.

Ingredients:
2 crakers
1 tomàquet tallat a rodanxes
Mig alvocat
Sal i oli

Tips:

– Pels  vegetarians és una opció genial per esmorzar perquè l’alvocat porta els nutrients proteics necessàris en cada menjada.

– No hi he posat llavors de sèsam perquè no me’n quedaven, però és un molt bon complement per tirar-ne per sobre.

2 thoughts on “Crakers amb alvocat

  1. Quina sort tindre avocats a casa!!Hola Elisenda,¿què tal?Espere que molt bé.He creat un altre blog,necessitava nous aires i necessite la teua ajuda;degut a que he hagut de prendre sí o sí,antibiotics,(un horror,perquè no n´havia pres de de la candidiasis,em fan molta por evidentment),m´he fet una revisió i no en tinc de candidiasis,però les càndides estan començant a crèixer.Això i que en nadal vaig fer un poquet el tonto,menjant el que no devia i baixant un poc la guardia.Ara vull passar de la mel i la panela i començar amb la stevia,ja saps que fa temps que et vaig dir que volia fer-lo però fins que no et veus molt apurada no actues,és la natura humana…
    En fi,la meua pregunta és:Has fet alguna cosa amb stevia en pols?Vull dir de reposteria.O amb l´estevia líquida estas contenta?Crec que començaré en la líquida perquè supose que el sabor canvia un poc i m´hauré d´acostumar,o no?
    I la stevia líquida tens un pot gran o cundeix molt i en el menut vas fent?Gràcies anticipades.Un beset!
    Ah,m´agrada molt com tens el blog ara,amb els videos i això.

  2. Hola Susanna! Enhorabona per l’inici del nou blog! Jo utilitzo la stevia líquida. Al principi vaig utilitzar la stevia en pols però tenyeix els aliments i a més és molt difícil de mesurar perquè només se’n posa molt poqueta. En canvi, la stevia líquida la pots mesurar en gotes (tots els pots tenen compta-gotes). La stevia té un gust semblant a la regalèssia i fa canviar una mica el gust dels aliments. El problema més gran amb el que jo em vaig trobar al utilitzar-la va ser compensar les mesures habituals del sucre i traduïrles a mesures de stevia. Amb un pot petit en tens de sobres perquè només n’has de posar unes gotes barrejades amb aigua. Amb reposteria pensa que quan utilitzis la stevia hauràs de barrejar-la primer amb els ingredients líquids sinó no quedarà endolcit homogèniament. Una abraçada!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s