Pastís de préssecs i nous

És difícil descriure la textura d’aquest pastís. L’agar-agar és una alga utilitzada per convertir els líquids en gelatina. Però com que el pastís està fet amb puré de préssecs, i no amb suc de préssec, la textura no és exactament de gelatina, sinó més aviat de quallada.

  

Ingredients per la massa:
200 g. de farina d'ametlles
1 cullerada de mantega de soja
1 cullerada sopera de sirop d'agave (o 10 gotes de stevia)

Ingredients per a la melmelada:
5  préssecs (com més madurs siguin, millor)
1 got d'aigua (que no estigui ple del tot)
2 cullerades petites d'agar-agar en pols
1 grapat de nous
1 cullerada sopera de sirop d'agave (o 10 gotes de stevia)

Procediment:
1. Uneix i barreja la farina d'ametlles, la mantega i el sirop 
(o la stevia) en un bol fins que quedi una pilota compacta. Agafa un
bol de vidre d'un dit de fondària i expandeix la massa amb les dits
fins que el cobreixi tot. I ho poses al forn a uns 180º fins que
la massa quedi lleugerament torrada.
2. Mentrestant, agafa un cassó i fes bullir l'aigua. Quan emprengui
el bull, hi tires la cullerada d'agar-agar, baixes el foc, remenes
uns 2 minuts i tanques el foc.
3. Pela els préssecs, els hi treus el cor  i els tritures al 
minipimer fins que et quedi un puré.
4. Tira el puré de préssec dins del cassó on hi tenies l'aigua amb
l'agar-agar i barreges bé les dues substàncies. Llavors hi 
tires les nous i la cullerada de sirop (o de stevia).
5. Treu del forn la massa, la deixes refredar una mica i hi 
aboques el puré de préssec que has fet abans. Mires que les nous 
quedin ben repartides per tot el pastís.
6. El poses a la nevera fins que el puré quedi quallat i fred.
7. Quan el puré tingui ja un aspecte compacte (20 minuts), és el 
moment de menjar-se'l.

És dels millors pastissos dels de “sense làctics, blat ni sucre” que he postejat en aquest blog. Aquí va un Tip:

 – És important que els préssecs siguin madurs, sinó el gust i la textura variaràn a pitjor.

Anuncis

4 thoughts on “Pastís de préssecs i nous

  1. Estic encantada amb aques pastis. Estic en la línea un poc “macrobiòtica”, sense llet i farina. Em trobo molt bé, no em fa mal res i tinc un aspecte i pes ideal. Al meu voltant no vec més que persones molt greixoses i molt problemes de salut.
    Enhorabona per la teva pàgina

  2. Hola Wendy! moltes gràcies per compartir la teva experiència! Realment fer un canvi de dieta fa “miracles” en la salut! I tens tota la raó: quan un es cuida, es fa molt més sensible a tot allò que es relaciona amb el benestar! Una abraçada!

  3. Hola!!!

    Estic encantada d’haver trobat el teu bloc de cuina amb cosetes sense sucre i amb reposteria amb stevia.

    Em subscric al teu feed. EStaré pendent!

    Ara faré una bona passejada per aquí.

    Salutacions!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s