Pastís de crema i fruites amb farina d’ametlla

Algú va dir una vegada que és bo fracassar amb èxit. Aquest pastís és l’èxit de diferents fracassos: portava uns dies barrejant diferents ingredients per inventar-me un pastís, i crec que ho he aconseguit.

Ingredients per la massa: 
250g. de farina d'ametlla
1 cullerada grossa de mantega de soja
1 cullerada petita de canyella en pols
1 cullerada sopera de sirop d'agave
100 ml. de llet d'arròs

Ingredients per la crema:
350 ml. de llet d'arròs
3 ous
2 canuts de canyella
la pell d'una llimona
1 cullerada petita d'essència de vainilla
1 cullerada sopera de sirop d'agave
(o 1 cullerada sopera d'aigua amb unes gotes
de stevia líquida)

Ingredients per la decoració:
1 poma
1 préssec
cireres
pinyons
1 clara d'ou

Procediment:
1. Precalenta el forn a 250 graus
2. En un bol aboca-hi tots els ingredients de la massa
i ho barreges fins aconseguir una textura compacta. Agafa
aquesta massa i la expandeixes en un bol de vidre rodó, de
1 o 2 centímetres de profunditat.
3. Quan tens la massa repartida la poses al forn entre
10 i 15 minuts.
4. Mentrestant en un cassó fes bullir la llet, i hi afegeixes 
els canuts de canyella, la pell de la llimona, la cullerada 
d'essència de vainilla i la de sirop o stevia. Ho deixes bullir 
5 minuts. Passats els 5 minuts ho poses a foc lent i ho tens 
5 minuts més.
5. Passats els 5 minuts, hi afegeixes els 3 ous i amb un minipimer 
ho liqües. Queda una textura semblant a la d'una crema.
6. A aquestes alçades ja podràs retirar del forn el bol on hi 
tens el bol amb la massa. Hi aboques la crema que has fet i 
altre vegada ho poses al forn uns 15 minuts més a la mateixa 
temperatura.
7. Passats aquests 15 minuts la crema ja començarà a tenir una 
textura més sòlida i és el moment de posar-hi les fruites a sobre 
per decorar. 
8. Bat una clara d'ou i amb un pinzell pinta totes les fruites per 
donar-hi un toc brillant. Hi tires els pinyons i tornes a posar 
el pastís al forn per última vegada, ara només per coure's la part 
de dalt (selecciona aquesta opció al forn). Només uns minuts a 
temperatura mitja.

Tips d’interès per la recepta:

Serveix-lo fred: deixa’l refredar i posa’l a la nevera

– Jo hi he posat pomes, préssecs i cireres, però la decoració de dalt és el de menys. Si hagués tingut maduixes n’hi hagués posat a làmines fines.

Anuncis

3 thoughts on “Pastís de crema i fruites amb farina d’ametlla

  1. mmmh!!què bó!!Mira ha valgut la pena si al final de vàries receptes que no han eixit has fet este pastís…De veritat pareix boníssim,no m´extranya que els agradara a tots!!Besets.

  2. Quina pinta la crema, mare. M´encanta. Ara últimament estic fent la llet vegetal per a les receptes amb llet de coco, d´aquí a poc publicaré les receptes. Les receptes fetes amb beguda de coco queden més cremoses,sobretot els gelats (i n´havia fet de beguda d´arros, soja…). Suposo que aquest pastís no seria una excepció.
    Petons

  3. Hola cdecocina! estic segura que la llet de coco ha de quedar deliciosa a les postres! el meu gran problema és que el coco no m’agrada gens! no el puc ni olorar!! Tot i amb això, si mai he de fer unes postres que no siguin per a mi, intentaré provar i veure què tal queda! Gràcies per la proposta!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s