Creps d’espelta amb carn picada (“burritos”)

creps

Qui no tingui problemes amb el blat es pot comprar la massa dels burritos que venen als supermercats.

massa   crep

Ingredients pels creps:
1 ou
1 got de llet gros (150ml) (I si és llet en pols, 
mesura 150 ml. d'aigua i hi afegixes dues cullerades 
de la pols d'ametlles i barreja perquè es dissolgui)
1/2 cervesa
1 got i mig de farina d'espelta integral
1 polsim de sal
1 cullerada de mantega de soja

Ingredients pel sofregit:
carn picada
mig carabassó
1 pastanaga
1 ceba
2 dents d'all
pebre

Procediment:
1. Talla la ceba a tires, la pastanaga a làmines, 
el carabassó a daus petits i els dents d'all molt petits, 
i ho poses tot a sofregir amb un raig d'oli d'oliva. 
Quan tota la verdura ja està feta, afegix la carn picada 
i ho vas remenant fins que es cogui.
2. Llavors fem els creps (amb les proporcions que he posat 
a mi me m'han sortit 5 creps): En un bol poses tots els 
ingredients pels creps i ho bats amb un minipimer 
(o amb les barilles).
3. Escalfa una paella plana i antiadherent i hi tires un rajolí 
d'oli per lubricar la base. Agafa la massa líquida del crep amb 
un cullerot de sopa i la tires a la paella, movent-la per repartir 
la massa per tot el cul de la paella. Passa la pala de silicona 
pels voltants i quan ja no s'enganxi de les bores, gires el crep.
4. El poses en un plat i ara del que es tracta  és d'afegir la 
carn al mig del crep i enrotllar-lo. Jo hi clavo dos escuradents 
perquè no s'obri.

Tips per la recepta dels creps:

– Es necessiten estris concrets per tal que el crep sobrevisqui al procediment; per a mi n’hi ha dos de bàsics: una paella antiadherent i una pala de silicona. Amb això, només cal que la paella estigui ben calenta i amb un raig d’oli per lubricar-la. La mida de la paella dictarà la mida dels creps.

– Si t’agrada la orenga, pots posar-la a la massa quan encara està líquida.

Advertisements

7 thoughts on “Creps d’espelta amb carn picada (“burritos”)

  1. mmmh,fa molt bona pinta,segur que els taste…Els crêpes ja els feia, però no els he farcit mai així.No trobes tot el que fas amb espelta molt més saborós?Jo ara, encara que puguera menjar-la,la farina blanca la trobe molt sosa.

    • Hola susanna! Sí, l’espelta té un gust molt bó. I també ho noto amb l’arròs: ara quan menjo arròs que no és integral el noto com soso! Al final preferirem per pròpia voluntat menjar el que és més sa! (Que de fet ja és la idea, no?)

  2. …complicades les intoleràncies…però bé…jo ja experta en farines d’espelta (integrals o no), i fa poc he descobert la de fàjol…ideal per crêps!!!
    Ptnts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s