Pa d’espelta integral (sense llevat)

pa d'espelta integral

Començo  la primera entrada del blog amb la recepta d’un pa fet de farina d’espelta integral. Apte per dietes que no toleren el llevat ja que se substitueix per bicarbonat (se’n troba a qualsevol supermercat per menys de 2 euros), i al blat (la farina és d’espelta).

la foto 1

Ingredients:
1 dit d'oli d'oliva (mesurat en un got)
400 ml. d'aigua
1 cullerada de bicarbonat 
700 g. de farina d'espelta integral

Procediment:
1. Preescalfa el forn a 170 graus.
2. En un bol, hi tires l'oli, l'aigua i la cullerada 
de bicarbonat. 
3. Hi afegeixes la farina i a amassar. 
4. Revesteix un motlle rectangular amb paper de forn 
(si el tens de silicona no cal. Jo el tinc metàl·lic) 
5. Aplana la massa dintre del motlle amb la mà plana. 
Això és perquè quan s'infli vagi agafant la forma més compacte. 
5. Al forn, a 180 graus durant 3/4 d'hora. Com que no 
treballem amb llevat, no cal que deixis reposar la massa.

Tips per fer el pa d’espelta integral:

– Guarda el pa embolicat en un drap.

– Quan vulguis menjar-te una llesca, et recomano que la posis a la torradora perquè el pa fet sense llevat es molt més espès.

– Qui no tingui problemes amb el llevat, pot fer aquesta altra recepta.

13 thoughts on “Pa d’espelta integral (sense llevat)

  1. hola,
    m’agrada molt la teva web pq la meva germana no pot menjar blat ni sucre, així que faig algunes receptes de les que publiques.
    vaig fer aquest pa l’altre dia i no em va pujar gens. Va quedar bo però no era gens esponjós.

    ho tornaré a probar. Gràcies
    marcel

  2. Hola Marcel! doncs l’espelta té aquest inconvenient, i és que no puja massa.. Jo amb el temps he anat incorporant petites modificacions a la recepta i ara, a més dels ingredients que descric, també hi poso un ou batut perquè quedi una mica més esponjós el pa.

    Si et sembla, pots provar de canviar el bicarbonat per un got de gasosa (i llavors li restes l’aigua que li has d’afegir per tal que et quedi la mateixa quantitat de 500 ml.)

    Però jo t’aconsello que si la teva germana no té problemes de fongs intestinals, pots utilitzar llevadura fresca (en venen al mercadona en porcions de dauets) enlloc del bicarbonat i llavors segur que et pujarà més encara. Tot i amb això tingues clar que la espelta no es comporta com el blat i no aconseguirà mai tanta esponjositat.

    El que jo faig cada vegada que em tallo una llesca d’aquest pa, és posar-me-la a la torradora i amb la mica d’escalfor agafa una textura més esponjosa.

    Una abraçada!

  3. He modificat la recepta que vaig penjar al seu dia perquè poc a poc, a mesura de fer aquest pa, he anat descobrint maneres de que sortís més bó. Espero que el feu i proveu els nous resultats!!!

  4. Hola chi_ch0, si estas per la primera fase de la dieta (entre el 1r i el 3r mes) és millor que no en mengis, perquè l’espelta porta gluten i aquest no és massa bó per la fase de desintoxicació. Després, cap al 4rt mes, ja en pots menjar. Almenys això és el que vaig fer jo amb els meus problemes intestinals durant la dieta i no vaig tenir problemes!

  5. hola soy sole mi hija tiene problemas de candidas intestinal desde hace 3 años se le avia pasado pero ahora se le sibieron de nuevo, y se enroncha todo el cuerpo,aparte es super alergica, y como todo niño no le gustan las verduras, y realmente estoy desesperada y buscando como nunca encontre este bloc, porque no hay recetas de comida para este problema y se me hace muy dificil para su alimentacion, espero que tus recetas me sirvan yo soy de argentina, te pido que me especifiques bien que tipo de harina es la que usas ya que no tiene que tener levadura ni fermentar. si tenes algunas recetas que sirban para los niños te agradesco mucho, un beso. sole

  6. no consigo que el pan quede esponjoso… una veces parece cemento y otras se deshace….
    no se que hago mal…; se pueden mezclar harinas???

    • Hola Maria, lo de que no te queda esponjoso es normal, porque no utilizamos levadura en esta receta. Lo que te recomiendo es que lo guardes dentro de una bolsa de plástico (para que no se reseque y siga lo máximo blando posible) y cuando te hagas una rebanada, la pongas en la tostadora durante un momento. Eso ayudará muchísimo!

  7. Gràcies per la recepta! Porto molt de temps provant pans d’espelta sense llevat i no m’ensurto. Espero que amb aquesta recepta sí! Però tinc un dubte. A la recepta poses 400ml d’aigua, i després en la resposta d’un comentari poses 500ml. Quina és la mida correcta? I, no poses gens de sal????
    Moltes gràcies de nou

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s